Från slitet äldreboende till toppmoderna lägenheter

Uppdraget

När CA Fastigheter skulle omvandla ett före detta äldreboende på Rosengård i Malmö till ett modernt flerfamiljshus med nya lägenheter fick Henda uppdraget som totalentreprenör.

Bläddra i bildkarusellen för att se hur det såg ut när vi började.

Utmaningen

  • Att förverkliga en helt ny planlösning med plats för 12 tvårumslägenheter, 12 fyrarumslägenheter och 6 trerumslägenheter.
  • Att riva ut det gamla och bygga funktionella, fräscha och toppmoderna bostäder.

Lösningen

Innan vi kunde sätta igång med bygget behövde vi montera ner och riva ut allt det gamla. Det är alltid en självklarhet för oss att sortering och bortforsling av gammalt material sker med hållbara metoder och omsorg om miljön.

Därefter inledde vi arbetet med den nya planlösningen. Det handlade bland annat om att bygga ut flera mindre lägenheter till större bostäder genom att slå ut avskiljande väggar.

I alla lägenheter satte vi en helt ny interiör – från golv, tak och väggar till garderober, kök och badrum. Vi stod även för borrningen och dragningen av nya rör och ledningar.

Utvändigt lade vi om hela taket och bytte alla fönster. Glasrutorna till de inglasade balkongerna kunde vi dock låta sitta kvar för att på så vis bespara beställaren en onödig kostnad.

Resultatet

Ett före detta äldreboende som fram till nyligen inte såg mycket ut för världen är nu ett totalrenoverat flerbostadshus med 30 fräscha lägenheter på lummiga Rosengård i Malmö. Med start 2023 kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in.

Bläddra i bildkarusellen för att se hur det blev.

Det här tycker kunden:

”När man jobbar med stora projekt är det avgörande att samarbetet med entreprenören fungerar.
Man vill ha en bra resa tillsammans, präglad av en positiv attityd. Henda har ett öppet sinne,
är samarbetsvilliga och håller ordning och reda. Om något behöver lösas fixar de det.”

– Mats Olsson, byggprojektchef på CA Fastigheter AB

Så här jobbar vi med dig som äger eller förvaltar fastigheter