Dags att bygga om? Vi hjälper dig

Att genomföra en ombyggnad kräver en byggpartner som förstår dina behov och vet vilka regler och krav som gäller. Vi på Henda hjälper dig genom hela processen, från den första kontakten till projektets slutförande. Vi ser till att din ombyggnad uppfyller alla lagkrav och att slutresultatet blir som du hade tänkt dig. Oavsett omfattningen på det du ska bygga om kan vi hjälpa dig att förverkliga din vision.

Vad ska du tänka på inför en ombyggnad?

Varje ombyggnadsprojekt är unikt, men det finns ett par saker som du alltid behöver ha koll på när du ska bygga om, och det är

1. vilka regler och tillstånd som krävs för ombyggnaden

2. vilka särskilda krav som ställs på byggnader med unik karaktär.

1. Regler och tillstånd

Beroende på hur stor din ombyggnad är och var byggnaden ligger kan du behöva ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan hos kommunen. Vilka krav som gäller vid ombyggnad varierar från kommun till kommun, och även fastighetens detaljplan kan innebära att du måste uppfylla särskilda krav. Prata med oss om du vill ha hjälp med att avgöra om ditt projekt kräver bygglov eller inte.

2. Byggnadens karaktär

Vilka krav som ställs på din ombyggnad kan variera beroende på byggnadens ålder, stil och struktur. Ta gärna reda på så mycket som möjligt om byggnaden när du planerar din ombyggnad så att du vet vad som gäller. Vi på Henda har under årens lopp fått chansen att jobba med alla slags ombyggnader och vet hur viktigt det kan vara att ta hänsyn till och bevara eller lyfta fram en byggnads särprägel.

Varför göra en ombyggnad?

Vill du ge din fastighet en mer öppen och välkomnande planlösning? Är du kanske intresserad av att bygga in tekniska lösningar som optimerar energiförbrukningen? Eller funderar du på hur du kan använda dina lokaler på nya, innovativa sätt? I så fall kan en ombyggnad vara den perfekta lösningen för dig. Här är bara några exempel på varför många väljer att bygga om.

Vad räknas som ombyggnad?

En vanlig fråga vi får från våra kunder är vad som egentligen räknas som ombyggnad. Och det är inte så konstigt: ombyggnad är ett brett begrepp som kan betyda många olika saker. Här rätar vi ut frågetecknen.

Förenklat kan man säga att en ombyggnad är en omfattande förändring av byggnadens struktur eller utseende. Det kan röra sig om antingen hela byggnaden eller bara en viss del av den – det centrala är att ändringen är betydande och påtaglig. Mindre ändringar, till exempel kosmetiska förbättringar eller enklare reparationer, räknas oftast inte som ombyggnad.

Redo att komma igång?

Vi hjälper dig genom hela processen, från den första kontakten till projektets slutförande.

Michael på Henda.

Kontakta mig och mina kollegor

Fyll i formuläret så hjälper vi dig rätt.
Du är alltid välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt offertförslag.

Vi hörs snart!

Michael Möller

michael.moller@henda.se

040 - 655 63 42